14 juni 2020
16:00

Karlslunds IF FK

Referat: Sandvikens IF - Karlslunds IF FK

Dagens seriepremiär för Karlslunds IF FK borta mot Sandvikens IF slutar 1-1 efter KIF-mål av Martin Springfeldt. Med tanke på att Sandviken, med många spelare som spelat i Superettan eller högre och som räknas som ett lag som tippas slåss om uppflyttning i år, är det en stark insats av Karlslund att få med sig en pinne hem till Örebro.

Karlslunds IF FK ställer upp med följande lag:
Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin – Edvin Tellgren – Adam Björk – Christopher Alp
Ibrahim Habib – Justin Salmon – Sebastian Loyola Nydén
Martin Springfeldt – Tidjani Diawara – Jonathan Lundberg

Avbytare: Oscar Franck, Lukas Julher, Sermed Habib, Dennis Koss, Elias Jangdin, Pontus Hatula, Salim Ali Mohammed

Noterbart är alltså att Karlslund ställer upp med en 15-årig (!) debutant i mittlåset i Edvin Tellgren, som till råga på allt får stångas mot Emil Bellander som har flerårig allsvensk rutin från sin tid i Gefle IF. Tellgren går många gånger vinnande ur duellerna och gör en mycket väl godkänd debut i Ettan.

Under den första halvleken får båda lagen ett par bra lägen var, för Karlslunds del är Martin Springfeldt som är nära men Sandvikens målvakt kommer ut och parerar likt en handbollsmålvakt. Även ett långskott från Christopher Alp som stryker tätt utanför stolpen. Sandviken har däremot den farligaste chansen då de förvaltar en omställning bra, vilket till slut leder till straff. Nämnde Bellander stegar upp, men i Karlslunds mål finns ju Jakob Kindberg. Kindberg läser rätt och räddar straffen och ställning är fortsatt 0-0 i halvtidspaus.

Nu var det troligtvis ingen kö till korvkiosken på Jernvallen p.g.a. publikförbudet. Tur var väl det för det hinner endast gå ett tjugotal sekunder av den andra halvleken innan Ibrahim Habib slår en magisk passning upp till en löpande Springfeldt som kommer före sin bevakning och målvakten och kan stöta in bollen i mål, 0-1 till Karlslund!

Det hinner heller inte gå mer än någon minut efter Karlslunds ledningsmål innan Sandviken mottar ett högerinlägg och där Bellander kan knoppa in bollen i mål och därmed kvittera till 1-1.

Under resterande del av den andra halvleken går tempot ner en aning, vilket inte är så konstigt efter så långt uppehåll från tävlingsmatcher, och till råga på det under rätt varma förhållanden uppe i Sandviken. Det är Sandviken som står för mest boll, men Karlslund är inte ofarliga heller. Det skapas dock inga riktigt heta målchanser och matchen slutar 1-1.

In kom Sermed Habib istället för Christopher Alp, samt Dennis Koss istället för Jonathan Lundberg.
Det är många i Karlslund som gör en bra insats mot ett bra Sandviken och som ska vara nöjda med sin insats. För att lyfta fram ett par spelare lite extra så väljer vi att nämna Ibrahim Habib och Edvin Tellgren för sina insatser.

Nästa match spelas redan nu på onsdag, den 17 juni kl 19.30, då vi tar emot förra årets superettanlag IK Frej på Karlslund Arena! Vi påminner om att det är publikförbud på arenorna, men att matchen går givetvis att se på SportExpressen Play och NA.